Michel Indali és Blattner Géza-díjas bábművész a Kabóca Bábszínházban

A népszerű színművész és bábos mesemondó, Fabók Mariann bábszínházi produkciói gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt remek kikapcsolódás.

Fabók Mancsi legutóbb a 29. Kabóciádé Családi Fesztiválon volt vendégünk. Akkor Vitéz László és Vas Juliska történetével aratott hatalmas sikert, most azonban egészen más karakterek bőrébe fog bújni. Most egy olyan fajta bábjátékkal rukkol a veszprémi közönség elé, ahol a bábos a maga által életre keltett bábjával lép kapcsolatba, egyszerre több szereplőt is megszemélyesítve. Ez a gyermekek mellett a felnőtt közönséget is magával ragadja, a laikus színházkedvelőtől a szakavatott közönségig bárki.

Hitvallás

Fabók vándorszínházával 14 éve töretlen sikerrel járja az országot és a Kárpát- medence magyarlakta településeit, hogy elvigye a magyar népmesékből, népballadákból, népénekekből vagy a klasszikus magyar irodalom remekeiből merítő előadásait.

A múltból fennmaradt üzeneteket Fabók úgy tudja átadni a ma embere számára, hogy az egyes történetek tanulsága üdítően humoros köntösben tárul a nézők elé.

Valódi kollektív családi élményt nyújtanak a régi mesemondókat, kobzos énekmondókat, illetve a nagy hagyományú vásári bábjátékosokat megidéző produkciók.

Április 1-én a Kabóca Bábszínházban

Gazdag népmesekincsünk mindegyike szimbolikusan az emberi élet valós céljait, küzdelmes feladatait és az odáig vezető út nehézségeit tárja elénk.

Fabók Mariann április 1-én látható A halhatatlanság országa című előadására várunk szeretettel minden kedves 4 év feletti érdeklődőt!

 

Portrék: Bach Máté