2021. június 17.  Vissza
Európai Szociális Alap

A kedvezményezett neve: Kabóca Bábszínház
A projekt címe: A város, mint otthon és óriási
játszótér (Kulturális-művészeti kapacitások
fejlesztése a Kabóca Bábszínházban)
A szerződött támogatás összege: 15.000.000.- Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.04.30
A projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01214

A Kabóca Bábszínház nagy örömmel kezdi meg A város, mint otthon és óriási játszótér programját, amely projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A színház egy összművészeti pályázatot ír ki, amelyben 4 és 12 év közötti gyerekektől kérdezi meg, hogy számukra mit jelent az otthonuk. A beérkezett pályaművekből 2022 év elején felkért művészekkel egy interaktív kiállítást rendeznek a szervezők, amelyben egy innovatív városképet ismerhetünk majd meg, hiszen a kiállítás alkotói maguk a veszprémi gyerekek lesznek. Továbbá a beérkezett pályaművek felhasználásával egy előadást hozunk létre a legkisebb nézőknek.

A beérkezett pályaművek és annak szerzői adatai (keresztnév, életkor, lakhely – csak városrész megnevezésével) egy tudományos kutatás alapját is szolgálják majd, amelynek eredményei publikáció formájában fognak megjelenni.

Infrastrukturális beruházás keretében játékterek bővítése és egy mobilszínpad beszerzése tartozik még pályázatunkba, amelyek segítségével valóban óriási játszótérré tudjuk varázsolni Veszprém városát.
A város, mint otthon és óriási játszótér