2021. január 20.  Vissza
Ha még egy szuper helyet szeretnénk találni Veszprémben, ahol környezettudatosan tudunk vásárolni, akkor a Budapest úton megtalálható Zöldboltot is meleg szívvel ajánljuk. 2007-ben kezdték vállalkozásukat, így ők már nem gyerekcipőben járnak. A bolt működéséért egyébként képzett szakemberek felelnek, a csapatot többek között egy környezetmérnök, egy közgazdász és egy természetvédelmi mérnök is erősíti. De nemcsak a háttérmunkában fedezhető fel a szakértelem, ha besétálunk üzletükbe, szinte minden környezetvédelmi témában kaphatunk tanácsot.
Termékeiket ők is szigorú feltételek alapján válogatják ki, és a hétköznapi életünk szinte minden területére kínálnak olyan megoldásokat, amelyeknek segítségével egy helyen, „zölden” vásárolhatunk. Megtalálhatjuk a konyhai és fürdőszobai tisztítószereket, a szépségápolási termékeket, a hazai termesztésből származó alapélelmiszereinket, és ha netán még nem szereztük be a tárólóedényeket, amelyek segítségével a felhalmozott szemét mennyiségét csökkenthetjük, akkor ezt is megtehetjük. Sőt, a gyerekeknek írószereket és játékokat is vásárolhatunk, és szuper mesekönyveket szerezhetünk be, természetesen környezetvédelmi témában.
A bolt arra is sok energiát fektet, hogy a saját működése során is zöld megoldásokat alkalmazzanak. Ha valamit kinyomtatnak, az csakis újrahasznosított papírra történhet, a számlákat és a vásárlási utalványokat elektronikus úton küldik el, a megsemmisítésre szánt papírokat pedig ledarálják és tömítőanyagnak használják a csomagfeladásnál. Így online is rendelhetünk környezettudatosan, ráadásul a csomagolásra használt kartondobokat is újra felhasználják.
Ha netán nem jutna eszünkbe, hogy mire is használható pl. a szódabikarbóna, akkor érdemes a www.zoldbolt.hu honlapot is böngészni vagy a Zöldbolt Magazin cikkjeit is megnézhetjük, mert rendkívül sok tanácsot kaphatunk, ha a háztartásunkat és az életmódunkat szeretnénk egy kicsit környezettudatosabbá tenni. Szóval bátran kutassatok, kérjetek tanácsot személyesen a boltban vagy vegyetek részt „zöld” rendezvényeiken, mert biztosan nem fogjátok megbánni!