2021. január 15.  Vissza
A Kabóca Bábszínház Zöld programja keretében legelőször is feltérképezzük, hogy városunkban, Veszprémben hol tudtok környezetbarát módon, akár csomagolásmentesen is vásárolni!

Az első ilyen varázslatos hely egy aprócska bolt a Cholnoky lakótelepen, amely a Feltöltő Pont nevet viseli. A névválasztás egyáltalán nem véletlen, hiszen ebben az üzletben mindent megvásárolhattok a fürdőszobátokba, és a kamrátok polcait is feltölthetitek úgy, hogy közben nem termeltek hulladékot. Hogy hogyan? Hát úgy, hogy visztek magatokkal tárolódobozt, befőttesüveget vagy régi mosószeresflakont, és a boltban kimérik nektek azt a mennyiséget, amire szükségetek van! Ha véletlenül mindezeket nem viszed magaddal, az sem gond, a boltban kaphatsz papírzacskót (természetesen újrahasznosított papírból) vagy befőttesüveget, és abban hazaviheted a megvásárolt portékákat!

A gyerekek akár elő is készíthetik a tárolóedényeket egy-egy szép rajzzal vagy címkével, a boltban biztosan értékelni fogják! A polcok összes terméke egyébként adalékanyag-mentes, a kiválasztásukkor nagy figyelmet fordítanak arra is, hogy az élelmiszerek honnan származnak és hogyan készülnek. Szinte minden élelmiszer megvásárolható csomagolásmentesen, ami nem igényel hűtést, a fürdőszobába pedig mindent beszerezhetsz ebből a boltból (mosószer, öblítő, tisztítószer, szappan, fogkefe, fogkrém és még sorolhatnánk.)

A Feltöltő Pont abszolút a gyerekek helye is! A tisztítószerek, lisztek, számtalan rizsféle mellett finom chipsek és kekszek, gyümölcslevek is a kínálat részét képezik, és amellett, hogy egészségesek, a csomagolásuk sem kerül a kukába, mert nincs! A legapróbbak kézműves bábokkal játszhatnak, míg a szüleik vásárolnak, de már maga a kiszolgálás is lenyűgözi őket!
A boltban nem csupán a kosarainkat tölthetjük tele, vásárlás közben recepteket cserélhetünk és hasznos tanácsokat is kaphatunk, ha éppen az egészséges táplálkozás felé kacsingatunk vagy életmódot szeretnénk váltani. Így nem nehéz FELTÖLTŐDNI!

Ha pedig otthon felhalmozódnának a következő dolgok, ezt se hajítsátok ki a szemétbe, hanem vigyétek magatokkal a Feltöltő Pontba, mert másoknak hasznos lehet:
MŰANYAG KUPAKOK: Zsombinak gyűjtenek, hogy meggyógyuljon. A műanyag palackot viszont mindenképpen a szelektív szemétbe dobjátok!
HASZNÁLT OLAJ: ebből van, aki házi szappant készít magának.
BEFŐTTESÜVEG: vagy a boltban kerül felhasználásra, de szívesen adnak belőle annak is, aki lekvárt szeretne főzni.
BARNAÜVEG: ennek egy kreatív lány veszi majd hasznát.