2020. október 27.  Vissza
A Kabóca Bábszínház most szombaton a babáknak szóló programot kínál. És mi is az a „babaszínház”? A gondolat Svédországból származik, és azóta szinte minden országban elfogadott tény, hogy a gyermekek művészeti nevelése akár pár hetes kortól is megkezdhető. Ehhez a kezdeményezéshez számos pszichológus és pedagógus mellett a színházak is csatlakoztak.

Na de hogy is zajlik egy ilyen előadás? A gyerekek anyukájuk ölébe bújva nézhetik végig a 20-25 perces kis előadásokat puha párnákon ülve, melyet minden esetben egy nagy közös játék követ. Minden eszköz és játék a legapróbbak életkori sajátosságaihoz igazodik, puha, nem vág, nem nehéz, ahogy az előadásokban elhangzó zenékben és a látványvilágban sem jelenik meg semmi félelmetes. Az előadások témája a kisgyermekek által elsődlegesen érzékelt világ megfigyelésein alapul, hiszen mekkora csoda, ha valamit leejtünk az leesik, ha két tárgyat összeütünk, akkor annak hangja van.

Az előadások lehetőséget adnak a rácsodálkozásra, a szülőknek pedig lehetőséget biztosít rálátni arra a gyermeki világra, amit talán már mi felnőttek régen elfelejtettünk.

Érdemes tehát akár most szombaton is ellátogatni a Kabóca Bábszínházba a legapróbbakkal is!
ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS