Punch & Judy

Clive Chandler

 

Clive Chandler a hagyományos Punch & Judy show egyik legtehetségesebb játékosa. A vásári bábjátszás a maga fanyar, de harsány angol humorával több, mint 360 éve szórakoztatja az angolokat és roppant népszerűségnek örvend Anglia szerte. A Punch előadóit "professzoroknak" nevezik Angliában. Maga Chandler "professzor" több mint 30 éve mutatja be "világhírű" műsorát, és roppant nagy tapasztalattal rendelkezik a mosolyra fakasztás művészetében. Hordozható kis színházával számos országot bejárt már, de ez egy ritka lehetőség, hogy Magyarországon is láthatjuk őt. 

Mr Punch az olasz Pulcinella rokona, és büszke tagja a vásári bábfigurák népes családjának, amelynek hasonlóan népszerű rokonai számos országban megtalálhatóak. Nálunk ő, a mindenki által ismert, Vitéz László figura. Mindezen rokonság mellett Mr Punchban van valami alapvetően angol, és a műsora meglehetősen jellegzetes. 

Az előadás angol nyelven kerül bemutatásra, de az egyszerű bohóckodás nyelvtől függetlenül mindenki számára érthető lesz. Az előadás a gyermekeknek szól, valamint a mindenkiben ott lakozó gyermeknek így bármilyen korosztályt megkacagtat. A jellegzetes, magas hangján megszólaló Mr Punch mellett találkozhatunk a feleségével, Judyval, a lóval, a babával, a rendőrrel és az ördöggel. Ó, és vigyázzatok a krokodillal!

 

Az előadást a 10. Színházi Olimpia keretén belül megrendezésre kerülő Bábművészeti Világtalálkozó programsorozat részeként játsszák.

 

Dátum: 2023.05.28. 15:00

GyereKert, Színházkert