Pulcinella

Salvatore Gatto

 

Egy vásári bábjátékot láthatunk, amelynek olaszországi gyökerei a XVI. századik nyúlnak vissza. Ha úgy tetszik, azóta utazik a történetelemben Pulcinella, a főszereplő, aki a többi szereplővel együtt a mindennapi élet történeteit meséli el közönségének. A különböző történetekben van egy stabil felállás, ami a Pulcinella és a többi szereplő, mint például Pasquale Finizio "Földrengés" vagy a Kutya vagy a Halál közötti állandó küzdelem. A végén mindig a jó győzedelmeskedik a rossz felett, az igazság napvilágra kerül, az élet legyőzi a halált.

Ha a Pulcinella történeteket egy mélyebb, szimbolikus szinten vizsgáljuk meg, akkor Pulcinella egy átlagos ember, ellenfelei pedig a saját félelmei megtestesülései. Amikor legyőzi őket, igazán akkor ismerszenek meg és űzetnek el teljesen, nem csupán Pulcinella világából, de belőlünk is. A felismerés, legyőzés és felszabadulás útján mi magunk is végig megyünk főhősünkkel. Olyan ez, mint az ördögűzés ősi rituáléi, a varázslatos táncok és dalok, amelyeknek célja a megtisztítás és a belső harmónia helyreállítása.

 

Az előadást a 10. Színházi Olimpia keretén belül megrendezésre kerülő Bábművészeti Világtalálkozó programsorozat részeként játsszák.

 

Dátum: 2023.05.29. 15:00

GyereKert, Színházkert

Előadja: Salvatore Gatto