Az óriás Punch and Judy és a baba

Clive Chandler és a sétáló óriások

 

Óriás vásári figurák bolyonganak a város utcáin és közben oda-oda szólnak a mellettük sétálóknak. Odamehetsz hozzájuk és kezet ráznak veled, vagy csak messziről csodálhatod őket, vagy akár táncra is kérheted Judyt az asszonyságot, netán éppen Punch próbál meg téged táncba hívni. A „kis”baba pedig mindig elcsavarog. A messzeföldön híres vásári bábok óriás-mókás változatai ezek a figurák.  

A Punch and Judy játék több mint három évszázados múltra tekint vissza. E jól ismert figurák ilyen túlméretezett formában történő ábrázolása egyedülálló alkotás. Az ikonikus Mr Punch-ot felesége, Judy és a Baba kíséri. A Baba hajlamos elszökni e kevésbé odaadó szülőpár elől, mert a felnőttek figyelmét sokkal inkább lekötik a környezetükben zajló események mint kisbabájuk hogy- (és hol)léte.

Az egész előadás egy nagy improvizáció. Nincsenek szavak, és nincs cselekmény vagy történet sem. A bábok egyszerűen csak sétálnak és közben interakcióba lépnek az emberekkel, hogy megosszák velük örömüket, kicsattanó életkedvüket. Belefonódnak a tömegbe, élvezik a fotózási lehetőségeket és keresik a komikus találkozásokat mindenféle formában. Mindazok, akik úgy döntenek, hogy eljönnek és megismerkednek velük, mosollyal az arcukon távoznak, vagy ahogy angolul mondjuk, "as pleased as Punch" („olyan boldog, mint Punch”). 

A The Walking Tall Company vezetője és rendezője a híres angol vásári bábjátékos, Clive Chandler, akinek paravános bábjátékával is találkozhatunk majd a fesztivál alatt.

 

Az előadást a 10. Színházi Olimpia keretén belül megrendezésre kerülő Bábművészeti Világtalálkozó programsorozat részeként játsszák.

 

Dátum: 2023.05.28. 14:30

GyereKert, Színházkert