The Puppet Show Man#2 – Yeung Faï

The Puppet Show Man#2

Yeung Faï, Jan Vanek

 

The tiger devours the affable monk, students clash in a dramatic spear and sword fight, plates twirl without ever smashing, couples fall in and out of love... Chinese puppets perform a series of breath-taking scenes and plunge us into a world where the dazzling dexterity of the puppeteer blends with lightness and reverie. Yeung Faï, the last member of a puppeteer dynasty (5 generations and several centuries of practice), is unrelenting in the pursuit of his art and has become a celebrated and unchallenged master of Chinese glove puppets, a virtuoso able to express most accurately the state of mind, temper and feelings of the characters he handles.

The performance is part of the World Festival of Puppets program organized by th 10th Theatre Olimpycs.

Date: 25.04.2023. 18:00

AUTHOR: Yeung Faï, Jan Vanek
DIRECTOR: Eric Domenicone
STAGE DESIGNER: Marc Zegrodzki
ACTORS AND CAST: Yeung Faï, Jan Vanek

The Puppet Show Man#2 (Le Manège Maubeuge, Scène Nationale)

Yeung Faï, Jan Vanek

 
A tigris felfalja a nyájas szerzetest, diákok csapnak össze drámai lándzsa- és kardharcban, tányérok pörögnek anélkül, hogy valaha összetörnének, párok esnek szerelembe, majd szeretnek ki egymásból…

A kínai bábok lélegzetelállító jelenetekből álló sorozatot adnak elő, s elmerülhetünk egy olyan világban, ahol a bábjátékos káprázatos ügyessége könnyedséggel és álmodozással keveredik.

Yeung Faï, öt generációs bábjátékos dinasztiájának utolsó tagjaként űzi hajthatatlanul művészetét, s ez idő alatt ünnepelt és utánozhatatlan mesterévé vált a kínai kesztyűs bábjátéknak. Igazi virtuóz, aki képes a lehető legpontosabban előadni az általa megjelenített karakterek lelkiállapotát, indulatait és érzéseit.

Bőröndjében darabokban hordja magával rögtönzött színpadjának elemeit, bábjainak örökségét és különleges szaktudását, mely egyszerre ősi és eredeti. Ha elveszettnek is tűnik kortárs világunkban, amikor a bőröndök kinyílnak előbújik a mester, hogy mai szemmel valószínűtlennek tűnő történeteket meséljen.

Sokoldalú és változatos előadás – ezek a bábjelenetek minden korosztálynak szólnak és minden színpadi körülmények között játszhatók. Legyen az egy köztér, egy kávézó terasza, kórház vagy nappali, színházi színpad vagy tanterem, Yeung Faï alkalmazkodik a környezetéhez.

Az előadást a 10. Színházi Olimpia keretén belül megrendezésre kerülő Bábművészeti Világtalálkozó programsorozat részeként játsszák.

Előadás: 2023.04.25. 18:00

Szerző: Yeung Faï, Jan Vanek
Rendező: Eric Domenicone
Díszlettervező: Marc Zegrodzki
Színészek és stáb: Yeung Faï, Jan Vanek