Suspended Animation – Phillip Huber

Suspended Animation

Phillip Huber

 

Weather it’s 10 minutes or a full solo evening, this performance is a "cabaret" presentation. Distinctly adult in its sophistication and artistry. Internationally acclaimed marionette artist Phillip Huber is in full view of the audience as he controls incredibly compelling characters through a series of variety vignettes revealing humor, pathos, drama and grace. Figures of cloth and wood come to life while they mimic classic vaudeville turns, acts styled after the finest worldwide circus tradition, instrumentalists, portraits of celebrities, and witty contemporary performers. Each marionette personality is developed through detailed, highly refined characterizations, carefully choreographed interplay between puppeteer and puppet, as well as "tour de force" manipulation. Fantasy is imbued with a sense of reality; imagination becomes real- time animation. This is not a performance of grand spectacle, but rather one employing subtle artistry to touch the innocence within us all... an entertainment that makes you smile with your heart.

 

The performance is part of the World Festival of Puppets program organized by th 10th Theatre Olimpycs.

Concept, Design, Built, Choreographed and Performed by Phillip Huber.

Suspended Animation

Phillip Huber

 

Legyen szó 10 percről vagy egy egész önálló estéről, ez az előadás egy kifejezetten felnőtteknek szóló "kabaré". Phillip Huber bábművész a közönség előtt mozgatja bonyolult mozdulatokra képes bábjait. Lenyűgöző karaktereket mutat be a humort, pátoszt, drámát és drámaiságot egyaránt felvonultató jelenetek sorozatán keresztül. A fából és textilből készült figurák a szemünk előtt kelnek életre. Az interakció mozgató és báb, báb és közönség, báb és báb között rendkívüli. A báboknak karakterük, jellemük van. Elmosódik a határ valóság és képzelet között. Ahogy belemerülünk egy-egy jelenetbe már nem bábokat látunk, hanem valódi érzelmeket kifejező előadóművészeket egy kabaré színpadán.
A produkció lényege nem a látványosság, hanem a művészi kifejező erő és a káprázatos mesterségbeli tudás. Megérinti a lelkünket. Szórakoztat és szívet melenget.

 

Az előadást a 10. Színházi Olimpia keretén belül megrendezésre kerülő Bábművészeti Világtalálkozó programsorozat részeként játsszák.

Koncepció, tervezés, kivitelezés, koreográfia és előadás: Phillip Huber.