Pulcinella – Salvatore Gatto

Pulcinella

Salvatore Gatto

 

This show is an ancient „canvas” that travels from the 16th century. Pulcinella is the protagonist of this story. Together with the other characters he stells stories of everyday life. There is one stable set up in the different stories, which is the constant struggle between Pulcinella and the other characters, such as Pasquale Finizio „Earthquake” or the Dog or Death. At the end good always triumphs over bad, the truth comes to light and life wins over death.

If Pulcinella, in symbolic key, represents the mean, the antagonists represent his needs and his fears. It is really when it defeats them that those same fears and that negative instincts that live in him (and therefore in the public) are recognized and exorcized. As the old songs or magic dances of exorcism, that re-established entirely the harmony.

 

The performance is part of the World Festival of Puppets program organized by th 10th Theatre Olimpycs.

 

Date: 29.05.2023. 15:00

GyereKert, Színházkert

Performer: Salvatore Gatto

Pulcinella

Salvatore Gatto

 

Egy vásári bábjátékot láthatunk, amelynek olaszországi gyökerei a XVI. századik nyúlnak vissza. Ha úgy tetszik, azóta utazik a történetelemben Pulcinella, a főszereplő, aki a többi szereplővel együtt a mindennapi élet történeteit meséli el közönségének. A különböző történetekben van egy stabil felállás, ami a Pulcinella és a többi szereplő, mint például Pasquale Finizio "Földrengés" vagy a Kutya vagy a Halál közötti állandó küzdelem. A végén mindig a jó győzedelmeskedik a rossz felett, az igazság napvilágra kerül, az élet legyőzi a halált.

Ha a Pulcinella történeteket egy mélyebb, szimbolikus szinten vizsgáljuk meg, akkor Pulcinella egy átlagos ember, ellenfelei pedig a saját félelmei megtestesülései. Amikor legyőzi őket, igazán akkor ismerszenek meg és űzetnek el teljesen, nem csupán Pulcinella világából, de belőlünk is. A felismerés, legyőzés és felszabadulás útján mi magunk is végig megyünk főhősünkkel. Olyan ez, mint az ördögűzés ősi rituáléi, a varázslatos táncok és dalok, amelyeknek célja a megtisztítás és a belső harmónia helyreállítása.

 

Az előadást a 10. Színházi Olimpia keretén belül megrendezésre kerülő Bábművészeti Világtalálkozó programsorozat részeként játsszák.

 

Dátum: 2023.05.29. 15:00

GyereKert, Színházkert

Előadja: Salvatore Gatto